Televisie

De Brug in 51 seconden

4-delige docuserie over bruggen die extremen verbinden. Samen met Maite Vermeulen (De Correspondent) bezoek ik Mostar, New Orleans en de grensgebieden tussen Catalonië/Spanje, en Rwanda/Congo. Voorproefje...

Na zijn tv-debuut in Nederland in 7 Overstromingen is Frank opnieuw te zien als presentator, ditmaal in de documentaire-serie De Brug. Samen met Maite Vermeulen van De correspondent gaat hij als verteller/interviewer op zoek naar tegenstellingen aan weerskanten van markante vier bruggen. De eerste aflevering speelt rond de roemruchte brug van Mostar in Bosnië.

Daarna volgt San Rafael del Rio, een dorp van 500 inwoners pal op de 'grens' van Catalonië en de rest van Spanje. In aflevering 3 staat New Orleans centraal: 12 1/2 jaar na Katrina bezoeken Maire en Frank de arme, overwegend zwarte wijk Lower Ninth Ward en het welvarende Gretna aan gene zijde van de Mississippi. Sluitstuk vormt de grensbrug tussen Rwanda en Congo - waarover tijdens en na de genocide (1994) honderdduizenden vluchtelingen zijn getrokken.

 

 

Boekverfilming Dier Bovendier

Nu te zien via uitzending gemist: de documentaire Perfect Horse, geïnspireerd op 'Dier Bovendier, zoals uitgezonden op 28 december 2015 bij de VPRO's 2Doc. Producent: Pieter van Huystee. Regie: Hans Fels.

TV-debuut

Nederland in 7 overstromingen

Frank heeft de 7 delige NTR-serie "Nederland in 7 overstromingen' gepresenteerd. NL 2 december 2013/januari 2014.

Boek bij serie

Nederland in 7 Overstromingen

Bij de 7-delige TV-serie heeft Leontine van de Stadt een rijk geïllustreerd boek gepubliceerd. 'Waterzielen' is de titel van het voorwoord dat Frank in dit boek schreef.

Retour Stikvallei met Brandpunt

Brandpunt ging met Frank terug naar de dodenvallei in Kameroen, waar in 1986 bijna 2000 mensen de verstikkingsdood vonden. Hoofdrolspelers uit Stikvallei klagen de pogingen om het Nyos-meer te ontgassen aan, nu de slachtoffers al 30 jaar wachten op terugkeer naar hun geboortegrond.

Franks Brainwash Talk op NPO2 - 'Het vertaalglas'

     Brainwash Talk, Human, Brakke Grond, uitgezonden op 2 juni op NPO2            'Het vertaalglas' - Frank over de vraag 'wat als we elkaar zouden verstaan?'

Terugkijken en lezen: Brieven over de Brug

Lees de briefwisselingen tussen Maite en Frank en kijk terug bij De Correspondent.

De Brug - vanaf 4 januari op NPO2
4 JAN
Aflevering 1 - Mostar
NPO2 21:15
11 JAN
Aflevering 2 - San Rafael del Rio
NPO2 21:15
18 JAN
Aflevering 3 - New Orleans
NPO2 21:15
1 FEB
Aflevering 4 - Rwanda/Congo
NPO2 21:15

DVD: NL in 7 Overstromingen

Speelduur 315 minuten. DVD box met daarop alle 7 delen van de serie. Nu te koop.

Trouw over NL in 7 Overstromingen

'Een goed tv-debuut van Westerman. Goed, omdat hij vergeten overstromingen boeiend weet te actualiseren door een link te leggen naar onze volksaard.'