Overzicht

De kosmische komedie

Verwacht: 28 januari 2021

Over astronomen en astronauten, Dante en Galileo, verwondering en verlangen. Hoe we onszelf gaan tegenkomen op Mars. Waar slaat de droom om in de nachtmerrie?

Wij, de mens

5e druk (2020) zeven vertalingen

Wie zijn wij en waarom zien wij onszelf als de maat der dingen? Tijdreis naar onze fossiele oorsprong - en terug. Vertalingen: Engels, Zweeds, Duits, Frans, Pools, Italiaans, Spaans.

De wereld volgens Darp

29 oktober 2019

Dertig reportages, oud en nieuw, dertig jaar na de val van de Muur - Frank Westerman laat de Koude Oorlog nagalmen van Havana tot aan Vladivostok, én in Darp, Drenthe.

 

 

Een woord een woord

Vertalingen in Frans, Duits, Italiaans

'De pen is machtiger dan het zwaard.' Is dat wel zo? Frank over taal en terreur aan de hand van de Molukse treinkapingen, de Tsjetsjeense gijzelingen en 'Charlie Hebdo'.

 

 

Stikvallei

5e druk, gebonden, AKO-nominatie 2014

Franks nieuwste boek 'Stikvallei'. Over het ontstaan van verhalen en moderne mythes in de dodenvallei van West-Afrika, waar mens en dier op een nacht in 1986 massaal stierven.

In het land van de ja-knikkers

NIEUW. Verwacht: 7 februari 2017

Reportages over het veranderende Nederland in de afgelopen 25 jaar, weg van het randstedelijke gewoel. Bundel van Franks beste 'verhalen uit de polder.'

El Negro en ik

14e druk, QueridoFosfor, februari 2019

Reisreportage over ras, cultuur en identiteit - aan de hand van een opgezette zwarte man in een Spaans museum - El Negro. Bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs.

De slag om Srebrenica

2015, twintig jaar na de val

Franks meest onthullende Balkan-werk, aangevuld met een actueel slotdeel: een stilmakend reisverslag over de kras op de volksziel die Srebrenica nog altijd is.

Ararat

5e druk, Querido Fosfor

Een reis op het breukvlak van religie en wetenschap, mythologie en geologie. Sinds oktober 2013 ligt de nieuwe Bezige Bij-editie van Ararat in de winkel.

Ingenieurs van de ziel

13e druk

Franks zoektocht - aan de hand van schrijverslevens - naar de fundamenten van een van de meest bizarre experimenten uit de geschiedenis van de mensheid: het Sovjet-systeem. 

De graanrepubliek

nieuwe (31e) druk

Nieuwe uitgave van Franks hedendaagse klassieker 'De graanrepubliek': het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. 

Dier, bovendier

vertaald in tien talen

De tragedies van de 20e eeuw, verteld aan de hand van een paard - de lipizzaner. 'Dier, bovendier' verschijnt in tien talen. Verfilmd als Perfect Horse.

'Larski slaat alarm' in het Deens

Het ijselijk spannende kinderboek dat Frank samen zijn toen 10-jarige dochter Vera schreef, verschijnt ook in het Deens. (8+, tekeningen: Martijn van der Linden).

Franks 4-meilezing ook in boekvorm

Franks voordracht 'Daden van licht kaliber', gehouden op dodenherdenking 2012 in de Nieuwe Kerk, voorafgaand aan de kranslegging op de Dam, is gepubliceerd door het comité 4/5 mei.

Overige publicaties

Verhalen, hoofdstukken in bundels, speciale uitgaven. Van City Book Tbilisi ('922 mensen vonden dit leuk!') tot het fictieve Ja-cin-ta!