2e druk! 'Moet je lezen!' De Groene. 'Wij, de mens is Sapiens achter de schermen'

**** VK: "Westerman sleept de lezer mee in ongewone, onverwachte reis naar wie wij mensen zijn' - Hans Achterhuis. **** De Standaard: 'Een toppunt. Doorleefd, vermakelijk, fascinerend.' **** Humo. **** AD. 'A must read', FD. 'Vintage-Westerman' - HN. 'Ronduit meesterlijk' - Pieter Waterdrinker. Topwetenschapper José Joordens, Naturalis: 'Dit is Sapiens achter de schermen: spannend, schokkend en echt.'

WIJ, DE MENS - nu al genomineerd voor de Socrates-beker 2018

'Wat Laurent Binet doet in Hhhh, doet Frank Westerman in Wij, de mens: hij gaat een intrigerend spel aan met de lezers' - Bart Gielen van Barts Boekenclub. 'Biologerend in elk opzicht' - Frènk van der Linden, Kunststof Radio. 'Moet je lezen! - Christiaan Weijts, De Groene. 'Wij, de mens' gaat over schedels en schedelduiders, kloosters en kloosterlingen, baggeraars en biologen - en de wezensvragen: 'Wie zijn wij? Waarom zien wij onszelf als de maat der dingen?'

Nieuwe uitgaven van Querido Fosfor

Ook nieuw (leverbaar vanaf 7 augustus 2018): de 31e druk van 'De graanrepubliek', compleet met drie fotokaternen. Plus 'De slag om Srebrenica. De aanloop. De val. De naschok.' - beide edities in een nieuw jasje ontworpen door Barbara Ruyven. Per 1 augustus is Franks gehele oeuvre ondergebracht bij uitgeverij Querido Fosfor.

Wij, de mens
'Sapiens achter de schermen'

'Moet je lezen!'


Wie zijn wij en waarom zien we onszelf als de maat der dingen? De Groene roept op: 'Moet je lezen!' **** in VK, Standaard, Trouw én Humo. 'Dit is Sapiens achter de schermen: schokkend en echt' - José Joordens, Naturalis.
'Grensoverschrijdend. Dit is literatuur'
**** in VK, Parool, Elsevier & Knack

Een woord een woord


Is de pen machtiger dan het zwaard? In zijn nieuwste boek test Frank de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. 3x genomineerd (Libris, ECI, Terzani), 2x bekroond (Brusse, De Uyl).

Nu ook 'Finalist' literatuurprijs Terzani voor dubbelbekroonde 'Een woord een woord'

'Een prijs een prijs' - zo klonk een van de felicitaties voor de dubbele bekroning van Franks boek 'Een woord een woord'. Binnen één etmaal nam hij zowel de M. J. Brusseprijs 2017 (beste journalistieke boek) als de Bob den Uylprijs (beste boek in de categorie reisliteratuur) in ontvangst. Op 9 maart 2018 werd bekend dat de Italiaanse vertaling I soldati delle parole op de shortlist staat van de prestigieuze internationale Premio Terzani.

Stikvallei 7x vertaald
Gepresenteerd in Madrid, Parijs, Warschau

La vallée tueuse

24/2 Poolse editie! 'Modern, urgent, spannend' - Laurent Binet ('HhhH') over de Franse Stikvallei. 'Geraffineerd', Le Monde. Ook in het Kroatisch, Zweeds, Italiaans en Spaans. Duits volgt.
Agenda lezingen
27 NOV
Frank in Wijster
Boekhandel Logboek
28 NOV
Frank in Meppel
Boekhandel Riemer
30 NOV
Frank in Groningen
Boekhandel Riemer
2 DEC
Frank in Antwerpen
Lezen op Zondag
9 DEC
Frank in Wijhe (matinee)
Boekhandel Primera
Luisterboek
100 000 exemplaren verkocht

De graanrepubliek

Naast de dertigste (papieren) druk, nu ook als luisterboek: Franks klassieker De graanrepubliek, voorgelezen door Kees Hulst, nu verkrijgbaar.

Standaard, Volkskrant, Parool: 'Een woord een woord' op 1, 2 en 3 in 'beste boek 2016'-lijsten

'Goede non-fictie behoort tot de literatuur, zie het nieuwe boek van Frank Westerman, meester in het genre' - Volkskrant. 'Gouden pen, verbluffende verbeelding' - NRC. 'Meeslepend, intelligent, urgent' - de Correspondent. 'Zó goed. Absorbeert de lezer', De Groene. 'Fantastisch' - Filemon Wesselink. 'Waanzinnig goed, Niet weg te leggen' - Argos. 'Een belangrijk boek, spannend, de feiten doen hun choquerende werk' VN.

In het land van de ja-knikkers
Nu in voordelige 'midprice' editie

Verhalen uit de polder


24 reportages over het veranderende Nederland van de afgelopen 25 jaar. Franks beste 'verhalen uit de polder'. Uitgave van Querido Fosfor, 4e druk, nu voor 12.50.
Nu in midprice-editie
Matthijs van Nieuwkerk:

'Bloedstollend spannend'


Over het ontstaan van verhalen in de 'dodenvallei' van West-Afrika, waar in de nacht van 21 augustus 1986 mens en dier op raadselachtige wijze stierven. Shortlist-nominatie AKO-literatuurprijs 2014. Zesde druk. Zes maal vertaald.

Stikvallei nu ook als Dwarsligger!

'Zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, een groot Europees auteur.' - Volkskrant. 'Je gaat almaar gulziger lezen' - Groene. 'Indrukwekkend' **** - Parool. 'Geslaagd boek. Bevlogen.' **** - NRC.  'Spannende whodunit.' - Elsevier. 'Westerman behoort tot de absolute top' - Gelderlander. 'Grandioos' - jury AKO-nominatie. 'Livre formidable sur la fabrique de la fiction. Lit comme un roman a suspense' - l'Imagigraphe.

Nieuwe uitgave
Nu in de winkel

Ingenieurs van de Ziel

Nieuw: de midprice editie van Franks 'Russische klassieker' Ingenieurs van de Ziel (tien vertalingen, geroemd als 'onverbeterlijk' door El País). 14e druk.
Agenda (Events)
9 OKT
Verschijning 'Wij, de mens'
Franks nieuwe boek
11 OKT
Frank in Frankfurt
Buchmesse
6 NOV
Frank in Brussel
Over 'Wij, de mens'
22 NOV
Frank in Toulouse
Festival/Franse Stikvallei
15 DEC
Frank in Gent/ Wij, de mens
Festival van de Gelijkheid
9x vertaald
Ook in het Pools en Afrikaans

El Negro en ik

'El Negro en ik' is nu ook verschenen in het Pools (2017) en het Afrikaans (2018. Negen keer vertaald. Bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs.

Terugkijken: KRO Brandpunt reist met Frank terug naar de Stikvallei (mei 2014)

Onder de titel Het schandaal van de Stikvallei keert KRO Brandpunt met Frank Westerman terug naar de dodenvallei in Kameroen, waar op een nacht in augustus 1986 bijna 2000 mensen de verstikkingsdood vonden. Hoofdrolspelers uit Stikvallei klagen de omstreden en dure pogingen om het Nyos-meer te ontgassen aan, nu de nabestaanden van de slachtoffers al 27 jaar vergeefs wachten op terugkeer naar hun geboortegrond.

Leesclubboek
'Boek van de maand'

'Boek-delen' kiest Stikvallei

Boek-delen, een koepel van leesclubs, heeft Stikvallei gekozen tot 'leesclubboek van de maand '. Compleet met uitgebreide lijst van aandachts- en discussiepunten.
Vertaling
zojuist verschenen

Ararat in Japanse vertaling

Uigever Gendai Shokan heeft Ararat uitgebracht in het Japans. De vertaling is van Yuichi Shimomura, die eerder 'El Negro en ik' vertaalde. 'Dier, bovendier' volgt in 2014.

Nu op DVD: Nederland in 7 Overstromingen

'Water stroomt door al zijn boeken. Geen wonder dat Frank Westerman een tv-serie gaat presenteren over overstromingen' - schreef de Volkskrant in interview met Frank onder de kop "Parelvissen naar de volksziel'. De hele 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen' is nu verkrijgbaar op DVD.

De draagbare Kapuscinski
Bloemlezing plus nieuw werk bij Fosfor

4 'ballen' in NRC*


Zijn mooiste reportages, gekozen door Frank en voorzien van een meer dan 20 pagina's tellende ('overtuigende' - NRC*) inleiding. Plus: niet eerder vertaald werk van Kapuscinski bij Fosfor.nl
Larski slaat alarm
geschreven samen met dochter Vera

Vertaling in het Deens


'Larski slaat alarm' (8+, uitgeverij Querido), het kinderboek dat Frank en zijn dochter Vera Westerman (geboren in 2002) samen schreven, is vertaald in het Deens. Het is in oktober 2014 verschenen.
Boektrailer
pelgrimage van een ongelovige

Ararat

Nieuwe editie verschenen in oktober 2013. Ararat - een reis op het breukvlak van geologie en mythologie.
Boekverfilming
Via uitzending gemist

Dier, bovendier

Nu op uitzending gemist: de documentaire 'Perfect Horse' naar Franks boek 'Dier, bovendier'. Maker: Hans Fels. Producent: Pieter van Huystee.

Audio: Frank over Stikvallei

VPRO Bureau Buitenland, Radio 1, sprak met Frank over Stikvallei aan de hand van geluidsfragmenten uit Kameroen. Verslaggever Edwin Koopman monteerde Franks eerdere opnames uit de dodenvallei uit 1992 samen met het ruwe interviewmateriaal dat Frank verzamelde bij terugkeer in 2011.