Verwacht: 'Larski slår alarm'

In oktober verschijnt de Deense vertaling van 'Larski slaat alarm' (Querido, 2012), het kinderboek (voor 7 tot 10 jarigen) dat Frank en zijn dochter Vera (nu 12) samen schreven. Het boek is vertaald door Naja Møllmann-Ibsen en gaat 'Larski slår alarm' heten. De uitgever is Turbine Forlag, die ook Franks boek 'Ararat' in het Deens heeft gepubliceerd.

Stikvallei
Op komst: vijf vertalingen

Nominatie: AKO-prijs


'Bloedstollend spannend' - Matthijs van Nieuwkerk. Over het ontstaan van verhalen in de 'dodenvallei' van West-Afrika, waar in de nacht van 21 augustus 1986 mens en dier op raadselachtige wijze stierven. Nu op tiplijst (=longlist) AKO-literatuurprijs 2014.
De moord op de boekverkoopster
Fosfor 'longread' nu ook op papier

Gebonden editie


Journalistiek werk over de gifmoord op Marian Heij van boekhandel Kniphorst in Wageningen door haar echtgenoot. Reconstructie aan de hand van haar boekenkast. Verschenen: mei 2014.

Frank schrijft 'Open brief aan Arjen Robben'

Beste Arjen, Er is een heleboel dat ik je vertellen wil. Of liever: vertellen moet. De zaak waarover ik je schrijf is dringend. Zij verdraagt geen uitstel. Bedum, je kent het beter dan ik, beeft.

De 'Open brief aan Arjen Robben' die Frank op 6 juli uitsprak in Wittewierum als de zogeheten abt Emo-lezing is uitgegeven als een ingenaaide brochure. Te bestellen via: info(at)erfgoedpartners.nl

Leesclubboek
'Boek van de maand'

'Boek-delen' kiest Stikvallei

Boek-delen, een koepel van leesclubs, heeft Stikvallei gekozen tot 'leesclubboek van de maand maart'. Compleet met uitgebreide lijst van discussiepunten.
Nieuwe uitgave
vanaf 8 mei in de winkel

Ingenieurs van de Ziel

Nieuw: de midprice editie van Franks 'Russische klassieker' Ingenieurs van de Ziel (tien vertalingen, geroemd als 'onverbeterlijk' door El País). 14e druk.
Agenda
23 SEP
Frank in Dordrecht
Voordracht over Stikvallei
28 SEP
Frank op zondag in Rotterdam
Erasmus/Leeskabinet
3 OKT
Van Gogh Museum
Frank over nieuwe uitgave Brieven
30 OKT
Frank in bibliotheek Huizen
Over Stikvallei en ander werk
31 OKT
St. Oedenrode
Frank over oa Stikvallei

NIEUWS: de zaak uit 'De moord op de boekverkoopster' ligt weer open

Het is dé literaire moord van Nederland: de vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij. In een dramatische wending in hoger beroep ziet Marians veroordeelde echtgenoot nu vrijspraak gloren. Frank heeft zijn longread aangevuld met een actueel naschrift. Downloadt bij Fosfor. "NL is te klein voor een New Yorker. Maar Fosfor is geweldig alternatief" - Joris Luyendijk. Ook als gebonden uitgave in 220 boekwinkels (Libris/Blz).

Stikvallei (25.000 verkocht) in de pers:

Stikvallei is de zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, een groot Europees auteur.' - Bert Wagendorp, Volkskrant (beeld: Tzenko). 'Je gaat almaar gulziger lezen' - Groene. 'Indrukwekkend' **** - Parool. 'Geslaagd. Bevlogen.' **** - NRC. 'Dit boek gaat een prijs krijgen' - Theodoor Holman. 'Spannende whodunit. Boeit en vermaakt' - Elsevier. 'Westerman behoort tot de absolute top' - Gelderlander. 'Koning van de literaire non-ficte' - De Tijd.

Nu op DVD: Nederland in 7 Overstromingen

'Water stroomt door al zijn boeken. Geen wonder dat Frank Westerman een tv-serie gaat presenteren over overstromingen' - schreef de Volkskrant in interview met Frank onder de kop "Parelvissen naar de volksziel'. De hele 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen' is nu verkrijgbaar op DVD.

Terugkijken: KRO Brandpunt reist met Frank terug naar de Stikvallei (mei 2014)

Onder de titel Het schandaal van de Stikvallei keert KRO Brandpunt met Frank Westerman terug naar de dodenvallei in Kameroen, waar op een nacht in augustus 1986 bijna 2000 mensen de verstikkingsdood vonden. Hoofdrolspelers uit Stikvallei klagen de omstreden en dure pogingen om het Nyos-meer te ontgassen aan, nu de nabestaanden van de slachtoffers al 27 jaar vergeefs wachten op terugkeer naar hun geboortegrond.

13e druk
Nu in de boekwinkel

El Negro en ik

Bij de Bezige Bij is op 27 februari de nieuwe editie van 'El Negro en ik' verschenen. Het boek is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs.
Boekverfilming
op komst

Dier, bovendier

Er komt een documentaire op basis van Franks boek Dier, bovendier. Maker: Hans Fels. Producent: Pieter van Huystee. Update: Er wordt gedraaid.

Terugluisteren: Theodor Holman in gesprek met Frank

In het radioprogramma OBA-live spreekt Theodor Holman met Frank over Stikvallei. 'Werkelijk prachtig', zegt Holman. 'Leest als een thriller maar is tegelijk een onderzoeken naar verhalen, naar wetenschap, naar mythen. Meesterlijk. Volgens mij ga je hier een prijs voor krijgen; ik zit het meestal goed.'

Audio: Frank over Stikvallei

VPRO Bureau Buitenland, Radio 1, sprak met Frank over Stikvallei aan de hand van geluidsfragmenten uit Kameroen. Verslaggever Edwin Koopman monteerde Franks eerdere opnames uit de dodenvallei uit 1992 samen met het ruwe interviewmateriaal dat Frank verzamelde bij terugkeer in 2011.

Nederland in 7 Overstromingen
Frank als presentator

TV-debuut


Vanaf nu verkrijgbaar op DVD: de 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen', gepresenteerd door Frank, uitgezonden op NL 2 in december en januari.
Larski slaat alarm
geschreven samen met dochter Vera

Vertaling in het Deens


'Larski slaat alarm' (8+, uitgeverij Querido), het kinderboek dat Frank en zijn dochter Vera Westerman (geboren in 2002) samen schreven, wordt vertaald in het Deens. Het verschijnt in 2014.
Boektrailer
pelgrimage van een ongelovige

Ararat

Nieuwe editie verschenen in oktober 2013. Ararat - een reis op het breukvlak van geologie en mythologie.
Vertaling
zojuist verschenen

Ararat in Japanse vertaling

Uigever Gendai Shokan heeft Ararat uitgebracht in het Japans. De vertaling is van Yuichi Shimomura, die eerder 'El Negro en ik' vertaalde. 'Dier, bovendier' volgt in 2014.