Half miljoen kijkers (!) voor afl 1 van tv-serie 'De Brug'

'Goed idee, goed uitgewerkt' - VK. 'Sterk uitgangspunt geeft De Brug net iets extra's' - NRC. Na zijn tv-debuut in NL in 7 Overstromingen presenteert Frank nu samen met Maite Vermeulen de 4-delige docu-reeks De Brug (KRO-NCRV). Kijk afl 1 (Bosnië) en 2 (Catalonië) terug én lees onze briefwisseling bij De Correspondent. Afl 3 over de 'CCC'-brug over de Mississippi in New Orleans, 12,5 jaar na orkaan Katrina is op 18 jan, 21.15, NPO 2.

Nieuwjaarsduik 2018: Frank brengt zijn werk onder bij Querido Fosfor

Annette Portegies van Em. Querido's Uitgeverij en Frank hebben drie contracten getekend voor drie nieuwe boeken die bij Querido Fosfor zullen verschijnen, de eerste al na de zomer. Frank verpot zijn titels naar de versgeploegde akker van Querido Fosfor, het jonge fonds voor literaire reportageboeken waaraan hij al verbonden is als editor-at-large - en waar In het land van de ja-knikkers in 2017 is verschenen.

In het land van de ja-knikkers
Nu in voordelige 'midprice' editie

Verhalen uit de polder


24 reportages over het veranderende Nederland van de afgelopen 25 jaar. Franks beste 'verhalen uit de polder'. Uitgave van Querido Fosfor, 4e druk, nu voor 12.50.
'Grensoverschrijdend. Dit is literatuur'
**** in VK, Parool, Elsevier & Knack

Een woord een woord


Is de pen is machtiger dan het zwaard? In zijn nieuwste boek test Frank de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. 2x genomineerd (Libris, ECI)), 2x bekroond (Brusse, De Uyl).

DUBBELSLAG: 2 prijzen binnen 24 uur voor 'Een woord een woord'

'Een prijs een prijs' - zo klonk een van de felicitaties die Frank op 11 juni ontving voor de dubbele bekroning van zijn boek 'Een woord een woord'. Binnen één etmaal nam hij zowel de M. J. Brusseprijs 2017 (beste journalistieke boek) als de Bob den Uylprijs (beste boek in de categorie reisliteratuur) in ontvangst. Zie agenda voor lezingen openbare interviews en volg Frank vanaf 4 januari op NPO2 als co-presentator van de 4 delige documentaire-serie De Brug.

Stikvallei 7x vertaald
Gepresenteerd in Madrid, Parijs, Warschau

La vallée tueuse

24/2 Poolse editie! 'Modern, urgent, spannend' - Laurent Binet ('HhhH') over de Franse Stikvallei. 'Geraffineerd', Le Monde. Ook in het Kroatisch, Zweeds, Italiaans en Spaans. Duits volgt.
Agenda lezingen
18 JAN
Frank in New Orleans op NPO2
Co-presentatie serie De Brug
18 JAN
Frank in Ermelo
Lezing De dialoog/RiemerWalinga
20 JAN
Frank op Winternachten
In gesprek met Mohsin Hamid
3 FEB
Frank in Oldeberkoop
Lezing in hotel-restaurant Lunia
15 FEB
Frank in Lochem
Lezing in de bibliotheek
Luisterboek
100 000 exemplaren verkocht

De graanrepubliek

Naast de dertigste (papieren) druk, nu ook als luisterboek: Franks klassieker De graanrepubliek, voorgelezen door Kees Hulst, nu verkrijgbaar.

Standaard, Volkskrant, Parool: 'Een woord een woord' op 1, 2 en 3 in 'beste boek 2016'-lijsten

'Goede non-fictie behoort tot de literatuur, zie het nieuwe boek van Frank Westerman, meester in het genre' - Volkskrant. 'Gouden pen, verbluffende verbeelding' - NRC. 'Meeslepend, intelligent, urgent' - de Correspondent. 'Zó goed. Absorbeert de lezer', De Groene. 'Fantastisch' - Filemon Wesselink. 'Waanzinnig goed, Niet weg te leggen' - Argos. 'Een belangrijk boek, spannend, de feiten doen hun choquerende werk' VN.

Nu in midprice-editie
Matthijs van Nieuwkerk:

'Bloedstollend spannend'


Over het ontstaan van verhalen in de 'dodenvallei' van West-Afrika, waar in de nacht van 21 augustus 1986 mens en dier op raadselachtige wijze stierven. Shortlist-nominatie AKO-literatuurprijs 2014. Zesde druk. Zes maal vertaald.
De slag om Srebrenica
Prinsjesboekenprijs 2015

2e druk & bekroond


20 jaar na de val, de massamoord en het falen van Dutchbat keert Frank terug naar de enclave waarin hij destijds tweemaal wist door te dringen. Zijn meest onthullende Balkan-werk, vermeerderd met een actueel slotdeel, 'De naschok'.

Stikvallei nu ook als Dwarsligger!

'Zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, een groot Europees auteur.' - Volkskrant. 'Je gaat almaar gulziger lezen' - Groene. 'Indrukwekkend' **** - Parool. 'Geslaagd boek. Bevlogen.' **** - NRC.  'Spannende whodunit.' - Elsevier. 'Westerman behoort tot de absolute top' - Gelderlander. 'Grandioos' - jury AKO-nominatie. 'Livre formidable sur la fabrique de la fiction. Lit comme un roman a suspense' - l'Imagigraphe.

Nieuwe uitgave
Nu in de winkel

Ingenieurs van de Ziel

Nieuw: de midprice editie van Franks 'Russische klassieker' Ingenieurs van de Ziel (tien vertalingen, geroemd als 'onverbeterlijk' door El País). 14e druk.
Agenda (Events)
4 JAN
1e aflevering De Brug
NPO2. 21 15 uur
21 MRT
Padua, I soldati delle parole
Frank in Italië
31 MRT
Frank in Oudtshoorn (ZA)
Over 'El Negro en ek'
26 MEI
Frank in Montpellier
Over de Franse Stikvallei
22 JUL
Graanrepubliek on Tour
Excursie met Frank
9x vertaald
Ook in het Pools en Afrikaans

El Negro en ik

Bij de Bezige Bij is de 'midprice' editie van 'El Negro en ik' verschenen. Bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Negen keer vertaald, waaronder straks ook in het Pools en Afrikaans.

Terugkijken: KRO Brandpunt reist met Frank terug naar de Stikvallei (mei 2014)

Onder de titel Het schandaal van de Stikvallei keert KRO Brandpunt met Frank Westerman terug naar de dodenvallei in Kameroen, waar op een nacht in augustus 1986 bijna 2000 mensen de verstikkingsdood vonden. Hoofdrolspelers uit Stikvallei klagen de omstreden en dure pogingen om het Nyos-meer te ontgassen aan, nu de nabestaanden van de slachtoffers al 27 jaar vergeefs wachten op terugkeer naar hun geboortegrond.

Leesclubboek
'Boek van de maand'

'Boek-delen' kiest Stikvallei

Boek-delen, een koepel van leesclubs, heeft Stikvallei gekozen tot 'leesclubboek van de maand '. Compleet met uitgebreide lijst van aandachts- en discussiepunten.
Vertaling
zojuist verschenen

Ararat in Japanse vertaling

Uigever Gendai Shokan heeft Ararat uitgebracht in het Japans. De vertaling is van Yuichi Shimomura, die eerder 'El Negro en ik' vertaalde. 'Dier, bovendier' volgt in 2014.

Nu op DVD: Nederland in 7 Overstromingen

'Water stroomt door al zijn boeken. Geen wonder dat Frank Westerman een tv-serie gaat presenteren over overstromingen' - schreef de Volkskrant in interview met Frank onder de kop "Parelvissen naar de volksziel'. De hele 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen' is nu verkrijgbaar op DVD.

De draagbare Kapuscinski
Bloemlezing plus nieuw werk bij Fosfor

4 'ballen' in NRC*


Zijn mooiste reportages, gekozen door Frank en voorzien van een meer dan 20 pagina's tellende ('overtuigende' - NRC*) inleiding. Plus: niet eerder vertaald werk van Kapuscinski bij Fosfor.nl
Larski slaat alarm
geschreven samen met dochter Vera

Vertaling in het Deens


'Larski slaat alarm' (8+, uitgeverij Querido), het kinderboek dat Frank en zijn dochter Vera Westerman (geboren in 2002) samen schreven, is vertaald in het Deens. Het is in oktober 2014 verschenen.
Boektrailer
pelgrimage van een ongelovige

Ararat

Nieuwe editie verschenen in oktober 2013. Ararat - een reis op het breukvlak van geologie en mythologie.
Boekverfilming
Via uitzending gemist

Dier, bovendier

Nu op uitzending gemist: de documentaire 'Perfect Horse' naar Franks boek 'Dier, bovendier'. Maker: Hans Fels. Producent: Pieter van Huystee.

Audio: Frank over Stikvallei

VPRO Bureau Buitenland, Radio 1, sprak met Frank over Stikvallei aan de hand van geluidsfragmenten uit Kameroen. Verslaggever Edwin Koopman monteerde Franks eerdere opnames uit de dodenvallei uit 1992 samen met het ruwe interviewmateriaal dat Frank verzamelde bij terugkeer in 2011.