Nieuw werk - Fosfor longread: 'De moord op de boekverkoopster'

Het is dé literaire moord van Nederland: de vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij. Voorpublicatie in VK-magazine en De Standaard; downloadt het hele verhaal bij uitgeverij Fosfor. "NL is te klein voor een New Yorker. Maar Fosfor is geweldig alternatief met longreads. Nu met Frank Westerman" - Joris Luyendijk (@jorisluyendijk) "Prachtig, indringend portret" - Daan van der Valk, 'boekverkoper van het jaar'.

De moord op de boekverkoopster
Fosfor 'longread'

Vanaf 1 maart


Een journalistieke novelle over de gifmoord op Marian Heij van boekhandel Kniphorst in Wageningen door haar echtgenoot. Reconstructie aan de hand van haar boekenkast.
Stikvallei
na Zweden en Italië

Franse rechten verkocht!


Stikvallei verschijnt ook in het Frans, Italiaans en Zweeds. 'Bloedstollend spannend' - Matthijs van Nieuwkerk. Over het ontstaan van verhalen in de 'dodenvallei' van West-Afrika, waar in de nacht van 21 augustus 1986 mens en dier op raadselachtige wijze stierven.

4e druk binnen zes weken - Stikvallei ook in het Zweed, Italiaans en Frans

'Stikvallei is de zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, een groot Europees auteur.' - Bert Wagendorp, Volkskrant (beeld: Tzenko). 'Je gaat almaar gulziger lezen' - Groene. 'Indrukwekkend' **** - Parool. 'Geslaagd. Bevlogen.' **** - NRC. 'Dit boek gaat een prijs krijgen' - Theodoor Holman. 'Spannende whodunit. Boeit en vermaakt' - Elsevier. 'Westerman behoort tot de absolute top' - Gelderlander. 'Koning van de literaire non-ficte' - De Tijd.

VPRO's boekenquiz
inzenden tot 31 maart

Win Graanrepubliek-reis

Frank heeft dit jaar de grote VPRO literatuurquiz samengesteld. Win het tweedaagse 'Graanrepubliek on tour'-arrangement van Asgard-reizen - met Frank als gids.
Leesclubboek
boek van de maand maart

'Boek-delen' kiest Stikvallei

Boek-delen, een koepel van leesclubs, heeft Stikvallei gekozen tot 'leesclubboek van de maand maart'. Compleet met uitgebreide lijst van discussiepunten.

Nu op DVD: Nederland in 7 Overstromingen

'Water stroomt door al zijn boeken. Geen wonder dat Frank Westerman een tv-serie gaat presenteren over overstromingen' - schreef de Volkskrant in interview met Frank onder de kop "Parelvissen naar de volksziel'. De hele 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen' is nu verkrijgbaar op DVD.

13e druk
Nu in de boekwinkel

El Negro en ik

Bij de Bezige Bij is op 27 februari de nieuwe editie van 'El Negro en ik' verschenen. Het boek is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs.
Agenda
31 MRT
Centrale Bibliotheek Utrecht
Deelname Frank Europa-debat
30 MRT
Frank in Enschede
Theater Prismare
4 APR
Frank bezoekt Zagreb
Kroatische 'Dier, bovendier'
6 APR
Frank over Stikvallei in Leegkerk
Culturele zondag
22 APR
Lezing Frank in Westzaan
Locatie: Zuidervermaning
Boekverfilming
op komst

Dier, bovendier

Er komt een documentaire op basis van Franks boek Dier, bovendier. Maker: Hans Fels. Producent: Pieter van Huystee. Eerste opnames: november 2013.

Terugluisteren: Theodor Holman in gesprek met Frank

In het radioprogramma OBA-live spreekt Theodor Holman met Frank over Stikvallei. 'Werkelijk prachtig', zegt Holman. 'Leest als een thriller maar is tegelijk een onderzoeken naar verhalen, naar wetenschap, naar mythen. Meesterlijk. Volgens mij ga je hier een prijs voor krijgen; ik zit het meestal goed.'

Audio: Frank over Stikvallei

VPRO Bureau Buitenland, Radio 1, sprak met Frank over Stikvallei aan de hand van geluidsfragmenten uit Kameroen. Verslaggever Edwin Koopman monteerde Franks eerdere opnames uit de dodenvallei uit 1992 samen met het ruwe interviewmateriaal dat Frank verzamelde bij terugkeer in 2011.

Nederland in 7 Overstromingen
Frank als presentator

TV-debuut


Vanaf nu verkrijgbaar op DVD: de 7-delige NTR-serie 'Nederland in 7 Overstromingen', gepresenteerd door Frank, uitgezonden op NL 2 in december en januari.
Larski slaat alarm
geschreven samen met dochter Vera

Vertaling in het Deens


'Larski slaat alarm' (8+, uitgeverij Querido), het kinderboek dat Frank en zijn dochter Vera Westerman (geboren in 2002) samen schreven, wordt vertaald in het Deens. Het verschijnt in 2014.
Boektrailer
pelgrimage van een ongelovige

Ararat

Nieuwe editie verschenen in oktober 2013. Ararat - een reis op het breukvlak van geologie en mythologie.
Vertaling
zojuist verschenen

Ararat in Japanse vertaling

Uigever Gendai Shokan heeft Ararat uitgebracht in het Japans. De vertaling is van Yuichi Shimomura, die eerder 'El Negro en ik' vertaalde. 'Dier, bovendier' volgt in 2014.