Larski slaat alarm

Deze zomer: 'Larski' op toneel

Op camping Seeduine (Schier) speelt de familievoorstelling Flink, gebaseerd op 'Larski slaat alarm'. 26 juli, 2 & 9 aug om 19.30 - kaarten bij de camping. Wij - Frank en Vera - zijn hier ontzettend blij mee. Succes Liesbeth Prins, Anneke Augusteijn en Lieke Werkhoven.

Querido Kinderboek 8+

Stel je bent op een eiland en om je heen bevriest de zee.

Het overkomt Edwin en Adinde op Schiermonnikoog. De veerboot komt zelfs vast te zitten in het ijs!

Eerst lijkt het alleen maar leuk: samen een iglo bouwen en voorlopig niet terug hoeven naar school. Maar het wordt kouder en kouder en de etensvoorraden van het eiland raken op...

Bij het sleeën van de duinen ontdekken ze een verdwaald poolhondje, Larski. Het hondje weet, ruikt, voelt: dit is geen gewone kou, het is gevaarlijke kou! Larski heeft een moedig plan...

Frank Westerman schreef dit winterse verhaal samen met zijn tienjarige dochter Vera na een koude kerstvakantie op Schiermonnikoog. Met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

'Larski slaat alarm' in het Deens

Het superspannende kinderboek, geschreven door Frank en zijn dochter Vera (2002), komt ook uit in het Deens. De vertaling is van Naja Møllmann-Ibsen. 

 

De auteurs

Nominatie Hotze de Roos-prijs

'Larski slaat alarm' heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de Zaanse Hotze de Roos-prijs voor jeugdliteratuur 2013, die is vernoemd naar de schrijver van de Kameleon-reeks.