Agenda

Lezingen najaar 2019 ('Wij, de mens' en meer)

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft gaat Frank ook dit najaar weer op lezingentournee. Hij doet Maastricht en Wageningen aan en is gastschrijver aan de universiteit van Venetië (22 sept tot 12 okt). Begin november presenteert hij de bundel 'De wereld volgens Darp', een bundeling van reportages over het einde (en de terugkeer) van de Koude Oorlog, waarvan minstens een kwart uit nieuw werk bestaat.

8 sept 2019
Frank over 'Wij, de mens' in Maastricht

Live vanuit Café Forum in Maastricht: Frank is zondag 8 september te gast in de radiotalkshow De Stemming (van 11 tot 13 uur) van de Limburgse omroep L1. Hij gaat in gesprek met Fons Geraets over 'Wij, de mens', de Maas, Limburgse helden en de oermens.

8 sep
21 sep 2019
Opnames TEDx talk van Frank in Wageningen

Op zaterdag 21 september houdt de Universiteit van Wageningen haar jaarlijkse TEDx-voordrachten. Frank is gevraagd als een van de sprekers. Hij zal een aantal karakteristieke verhaalelementen uit zijn werk, waaronder 'Wij, de mens', tot ruggengraat maken van zijn speech.

21 sep

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata (in 2020) volgen spoedig. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

2 juni 2019
Franks Brainwash Talk op NPO2

Op zondagmiddag 10 maart hield Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er zijn opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Terugkijken via NPO Start Uitzending Gemist.

2 jun

Cursus literaire journalistiek

Ook in het najaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).