Agenda

Lezingen en lancering 'Wij, de mens'

Terwijl 'Wij, de mens' z'n derde druk beleeft gaat Frank op lezingentournee. Tot aan de zomer doet hij in ieder geval de volgende plaatsen aan: Haren, Lutterzand, Parijs, Bratislava, Haarlem, Middelstum, Sluis, Venetië, Schaijk, Wageningen en last but not least (Oost)-Groningen ('De graanrepubliek on tour'-excursie, op 16 en 17 juni, zie onder).

10 januari 2019
Frank (2x) over 'Wij, de mens' in Amsterdam (OBA-live & De Balie)

Op 10 januari is Frank 's middags tussen 17 en 18 te gast bij Theodor Holman in zijn programma Oba-live, rechtsreeks (toegang gratis) vanuit Javaplein 2, Amsterdam. Vanaf 20 uur bespreekt hij nav 'Wij, de mens' de documentaire 'Genesis 2.0' (over mammoetvondsten in Siberië) in de Balie, aanvang 20 uur.

10 jan
18 januari 2019
Frank houdt nieuwe boek Fleur van der Bij ten doop (Amsterdam)

Namens uitgeverij Querido Fosfor presenteert Frank op vrijdagmiddag om 17 uur het nieuwe boek 'Verkeersslachtoffer 22/10. Op zoek naar de man die mijn zusje doodreed' van Fleur van der Bij. Met een (muzikaal) optreden van Wendy Hoogendijk. Island Bookstore, Westerstraat 15. Toegang vrij, aanmelden via publiciteit@querido.nl

18 jan
26 januari 2019
1e editie Festival Lutterzand Literair

Op zaterdagmiddag 26 januari is Frank drie keer te beluisteren op de allereerste editie van het (tweedaagse) Festival Lutterzand Literair, georganiseerd door literair impresario Dorine Holman. Met oa A/L/ Snijders, Elsbeth Etty, Özkan Akyol en vele anderen. Literatuur in een schitterend (winter)landschap.

26 jan
30 januari 2019
Frank in Haren

Ism boekhandel Boomker verzorgt Frank de eerste 'Jan Boland-lezing' in Haren, naar aanleiding van 'Wij, de mens'. Met discussie na afloop olv emeritus hoogleraar biologie, dr. Jaap Koolhaas. Aanvang 19.30. Hal 't Clockhuys. Aanmelden via geboektinharen@gmail.com

30 jan
31 januari 2019
Frank over 'Wij, de mens' bij Lamoer - Haarlem

Frank is te gast op de eerste Haarlemse editie van het literair festival Lamoer, op het poppodium Het patronaat. Met oa Sanne Blauw (van de Correspodent).

31 jan

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata: 16 /17 juni. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

Cursus literaire journalistiek

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).