Agenda

25 jaar schrijverschap + De wereld volgens Darp

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft, viert Frank dit najaar zijn 25-jarig schrijverschap. Na zijn gastschrijver-schap in Venetië (september/oktober 2019) presenteert hij zijn nieuweling 'De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur', waarover hij publieke interviews, lezingen en theatercolleges zal geven.

15 en 16 nov 2019
Frank in Cognac
Over Soldats de la parole

Beide dagen om 15.30 uur - Frank spreekt over Een woord een woord op het literatuurfestival van Cognac, Frankrijk. Soldats de la parole, in de vertaling van Mireille Cohendy, is samen met twee andere 'essais' genomineerd voor de Prix du Meilleur Livre étranger. Mireille Cohendy zal ook Wij, de mens in het Frans vertalen.

16 nov
17 nov 2019
Voordracht over 'Wij, de mens'
Frank in het Leudal, aanvang 15 uur

In het prachtige Leudal, te Heythuysen, komt Frank zondagmiddag 17 november, rechtstreeks uit Cognac (Fr.) na een nachtelijke tussenstop in Parijs, vertellen over 'Wij, de mens'. Aanvang 15 uur.

 

 

17 nov
22 november 2019
Frank en Mira Feticu over Darp, Picasso en Roemenië
In De Nieuwe Boekhandel, Amsterdam

Dubbeloptreden over Mira's nieuweling 'Picasso's keerzijde' - met Franks als side kick over 'De wereld volgens Darp' - beide boeken hebben meer gemeen dan de titels doen vermoeden. Reis met ons mee naar Roemenië, en terug. Aanvang 16 uur.

 

 

22 nov
25 november 2019
Theatercollege over 'Darp'
Frank in schouwburg Ogterop, Meppel

Eerste van een reeks theatercolleges: Frank komt op 25 november in schouwburg De Ogterop, Meppel, een vooordracht geven nav zijn nieuwe boek 'De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur'. Aanvang 20 15 uur.

25 nov

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata (in 2020) volgen spoedig. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

21 sep 2019
Opnames TEDx talk van Frank in Wageningen

Op zaterdag 21 september houdt de Universiteit van Wageningen haar jaarlijkse TEDx-voordrachten. Frank is gevraagd als een van de sprekers. Hij zal een aantal karakteristieke verhaalelementen uit zijn werk, waaronder 'Wij, de mens', tot ruggengraat maken van zijn speech.

21 sep
25 sept 2019
Venetië, Biennale 'Ararat '

In het kader van het gastschrijverschap van Frank aan de Ca Foscari universiteit van Venetië verzorgt hij in de marge van de Biennale een voordracht over Ararat. Ook zal hij bij de opening van het academisch jaar spreken, en zijn 'anatomische schrijfles' toepassen op een exemplaar van "El Negro en ik'. Zie de link naar zijn Itialiaanse uitgever voor het overzicht.

25 sept
2 juni 2019
Franks Brainwash Talk op NPO2

Op zondagmiddag 10 maart hield Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er zijn opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Terugkijken via NPO Start Uitzending Gemist.

2 jun

Cursus literaire journalistiek

Ook in het najaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).