Agenda

Lezingen en lancering 'Wij, de mens'

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft gaat Frank op lezingentournee. Tot aan de zomer doet hij in ieder geval de volgende plaatsen aan: Groningen, Amsterdam, Parijs, Bratislava, Haarlem, Heerlen, Middelstum, Den Haag, Sluis, Venetië en last but not least (Oost)-Groningen ('De graanrepubliek on tour'-excursie, op 16 en 17 juni, zie onder).

24/25april 2019
Frank over 'Kapuscinski' in Turnhout/Brugge (plus film)

Ism MO-magazine spreekt Frank over Kapuscinski (van wie hij de bloemlezing De draagbare Kapuscinski heeft samengesteld). Aansluitend de vertoning van Another day of Life', de verfilming van Kapuscinski's gelijknamige boek. 19 uur (Turnhout 24 april, Brugge 25 april).

24 apr
15 mei 2019
Frank over 'Wij, de mens' in Sluis

Lezing van Frank over zijn werk, in het bijzonder 'Wij, de mens', in het Belfort Huis, te Sluis. Aanvang 20 uur.

15 mei
16 mei 2019
Maison de la Poésie, Parijs - lancering 'Soldats de la parole'

De Franse vertaling van Een woord een woord (Soldats de la parole, in de vertaling van Mireille Cohendy) wordt op 16 mei gepresenteerd in Parijs op het festival Café Amsterdam, met een vraaggesprek met Frank door Margot Dijkgraaf.

16 mei

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata: 16 /17 juni. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

2 juni 2019
Franks Brainwash Talk op NPO2

Op zondagmiddag 10 maart hield Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er zijn opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Tijdstip: 2 juni, 13 uur 30.

2 jun

Cursus literaire journalistiek

Ook in het najaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).