Agenda

25 jaar schrijverschap: Excursie naar Darp!

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft, viert Frank dit najaar zijn 25-jarig schrijverschap. Na zijn gastschrijver-schap in Venetië (sept/okt 2019) presenteert hij zijn nieuweling 'De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur', waarover hij lezingen en theatercolleges zal geven. Nieuw: excursie naar Darp in de boekenweek!

1 december 2019
Frank houdt 'Preek van de Leek'
Remonstrantse Kerk, Groningen - over Ararat

Frank verzorgt een zogeheten 'Preek van de Leek' op zondag 1 december in de remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel in Groningen. Over en naar aanleiding van zijn boek Ararat - de berg van de ark van Noach waarover het Drents Museum in april 2020 uitpakt met een grote tentoonstelling. Aanvang 10 30 uur. 

1 dec
2 december 2019
Frank en Frans Ohm over het fotoboek Darp en 'De wereld volgens Darp'
Boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217, Den Haag

Dubbeloptreden over Darp. Fotograaf Frans Ohm en vormgeefster Renate Boere vertellen over Darp, het fotoboek - en Frank over het titelverhaal 'De wereld volgens Darp' dat zowel in het fotoboek is opgenomen als in zijn nieuwe, gelijknamige bundel. Aanvang 19 uur.

2 dec

'Darp' on Tour 8/9 maart 2020

Tweedaags arrangement ism Asgard-reizen: een lezing van Frank over het einde (en de mogelijke terugkeer) van de Koude Oorlog, een overnachting in het Asgard-hotel (Groningen), ontbijt plus een excursie door het decor van 'De wereld van volgens Darp' (Drenthe) waar tot 1992 kernwapens lagen opgeslagen. Lunch. 8/9 maart 2020!

17 december 2019
Theatercollege over 'Darp'
Frank in schouwburg De Junushoff, Wageningen

Tweede van een reeks theatercolleges: Frank komt op 17 november in schouwburg De Junushoff, Wageningen, een voordracht geven nav zijn nieuwe boek 'De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur'. Aanvang 20 15 uur.

17 dec
18 december 2019
Frank over 'De graanrepubliek'
De Balie, Amsterdam

'Vogelen in De Balie' - speciaal program geheel gewijd aan één vogel, dit keer, de Grauwe Kiekendief. Frank zal als een van de sprekers de rol van de Groninger graanboeren belichten, hun geschiedenis en - gelaagde - verhouding tot de natuur en dieren in het bijzonder.

18 dec

Graanrepubliek on Tour 7/8 juni 2020

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata: 7/8 juni 2020. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

21 sep 2019
Opnames TEDx talk van Frank in Wageningen

Op zaterdag 21 september houdt de Universiteit van Wageningen haar jaarlijkse TEDx-voordrachten. Frank is gevraagd als een van de sprekers. Hij zal een aantal karakteristieke verhaalelementen uit zijn werk, waaronder 'Wij, de mens', tot ruggengraat maken van zijn speech.

21 sep
25 sept 2019
Venetië, Biennale 'Ararat '

In het kader van het gastschrijverschap van Frank aan de Ca Foscari universiteit van Venetië verzorgt hij in de marge van de Biennale een voordracht over Ararat. Ook zal hij bij de opening van het academisch jaar spreken, en zijn 'anatomische schrijfles' toepassen op een exemplaar van "El Negro en ik'. Zie de link naar zijn Itialiaanse uitgever voor het overzicht.

25 sept
2 juni 2019
Franks Brainwash Talk op NPO2

Op zondagmiddag 10 maart hield Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er zijn opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Terugkijken via NPO Start Uitzending Gemist.

2 jun

Cursus literaire journalistiek

Ook in het voorjaar van 2020 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman (2x) verzorgen beiden gastlessen. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).