Agenda

25 jaar schrijverschap: Excursie naar Darp!

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft, viert Frank dit najaar zijn 25-jarig schrijverschap. Na zijn gastschrijver-schap in Venetië (sept/okt 2019) presenteert hij zijn nieuweling 'De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur', waarover hij lezingen en theatercolleges zal geven. Nieuw: excursie naar Darp in de boekenweek!

7 februari 2020
Frank in Sneek
Lewinski

Op uitnodiging van Thea van Wijk en Stichting Harmonika verzorgt Frank vrijdagavond 7 februari een theatercollege naar aanleiding van zijn boek 'Wij, de mens'. Vooraf eten kan. Aanvang voordracht 20 uur. Locatie: Lewinski.

7 feb

'Darp' on Tour 8/9 maart 2020

Tweedaags arrangement ism Asgard-reizen: een lezing van Frank over het einde (en de mogelijke terugkeer) van de Koude Oorlog, een overnachting in het Asgard-hotel (Groningen), ontbijt plus een excursie door het decor van 'De wereld van volgens Darp' (Drenthe) waar tot 1992 kernwapens lagen opgeslagen. Lunch. 8/9 maart 2020!

5 maart 2020
Frank in Hemrik
Witte Kerk

Donderdagavond 5 maart geeft Frank een voordracht over zijn werk in de Witte Kerk te Hemrik, Friesland.

5 mrt

Graanrepubliek on Tour 7/8 juni 2020

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata: 7/8 juni 2020. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

21 sep 2019
Opnames TEDx talk van Frank in Wageningen

Op zaterdag 21 september houdt de Universiteit van Wageningen haar jaarlijkse TEDx-voordrachten. Frank is gevraagd als een van de sprekers. Hij zal een aantal karakteristieke verhaalelementen uit zijn werk, waaronder 'Wij, de mens', tot ruggengraat maken van zijn speech.

21 sep
25 sept 2019
Venetië, Biennale 'Ararat '

In het kader van het gastschrijverschap van Frank aan de Ca Foscari universiteit van Venetië verzorgt hij in de marge van de Biennale een voordracht over Ararat. Ook zal hij bij de opening van het academisch jaar spreken, en zijn 'anatomische schrijfles' toepassen op een exemplaar van "El Negro en ik'. Zie de link naar zijn Itialiaanse uitgever voor het overzicht.

25 sept
2 juni 2019
Franks Brainwash Talk op NPO2

Op zondagmiddag 10 maart hield Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er zijn opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Terugkijken via NPO Start Uitzending Gemist.

2 jun

Cursus literaire journalistiek

Ook in het voorjaar van 2020 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman (2x) verzorgen beiden gastlessen. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).