Agenda

Lezingen en lancering 'Wij, de mens'

Terwijl 'Wij, de mens' z'n vierde druk beleeft gaat Frank op lezingentournee. Tot aan de zomer doet hij in ieder geval de volgende plaatsen aan: Groningen, Amsterdam, Parijs, Bratislava, Haarlem, Heerlen, Middelstum, Den Haag, Sluis, Venetië en last but not least (Oost)-Groningen ('De graanrepubliek on tour'-excursie, op 16 en 17 juni, zie onder).

8 maart 2019
Frank over 'Wij, de mens' in Stadschouwburg Haarlem

Haarlems Literatuur Festival. Bart Gielen van Barts Boekenclub interviewt Frank (en anderen, onder wie Jan Brokken en Aafke Romeijn) in de kleine zaal van de Haarlems Philharmonie.

8 mrt
10 mrt 2019
Frank houdt Brainwash Talk in De Brakke Grond

Op zondagmiddag 10 maart houdt Frank een van de 'Brainwash talks 2019' in theater De Brakke Grond, Amsterdam. Er worden opnames gemaakt voor uitzending op NPO2, later dit voorjaar, bij Human. Titel van Franks voordracht: 'Found in translation'. Reserveer en wees erbij.

10 mrt
17 maart 2019
Salon du Livre - lancering 'Soldats de la parole'

De Franse vertaling van Een woord een woord (Soldats de la parole, in de vertaling van Mireille Cohendy) wordt op zondagochtend 11 uur gepresenteerd op de Salon du Livre te Parijs met een vraaggesprek met Frank.

17 mrt
21 maart 2019
Frank over Kapuscinski, met Jan Pronk - Den Haag

Aansluitend op de vertoning van de animatiefilm Another day of life (de verfilming van Kapuscinski's kleinood 'Nog een dag') gaan Jan Pronk en Frank (als bloemlezer en inleiding van 'De draagbare Kapuscinski') met elkaar in gesprek over leven en werk van de Poolse meesterchroniqueur.

21 mrt
26 maart 2019
Frank in Heerlen - boekenweek, over Wij, de mens

Dinsdagavond 26 maart is Frank samen met Wido Smeets (hoofdredacteur Zuiderlucht en auteur) te gast in Schunck, het literair-cultureel centrum te Heerlen. Beiden worden geïnterviewd over hun werk, Frank in het bijzonder over 'Wij, de mens'.

26 mrt
31 maart 2019
Frank over 'Wij, de mens' in Middelstum - boekenweek

Op uitnodiging van de Culturele Raad komt Frank op de laatste zondag(middag) van de boekenweek in Middelstum vertellen over zijn werk, in het bijzonder 'Wij, de mens'.

31 mrt

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata: 16 /17 juni. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

Cursus literaire journalistiek

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).