Agenda

Lezingen en lancering 'Wij, de mens'

Aansluitend op de lancering van 'Wij, de mens' (op 9 oktober) gaat Frank op lezingentournee naar aanleiding van zijn nieuwe boek. Tot aan kerst doet hij in ieder geval de volgende plaatsen aan: Leiden, Groningen, Assen, Rotterdam, Den Haag, Brussel, Franeker, Beilen, Antwerpen en Gent.

3 november 2018
Frank op Het Grote Gebeuren
Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat

Zaterdagavond 3 november wordt Frank over zijn nieuwe (10e) boek 'Wij, de mens' ge├»nterviewd door 'chrono-bioloog' Menno Gerkema. Dit alles op het Groninger literatuurfestival Het Grote Gebeuren. Wees er snel bij.

3 nov
6 nov 2018
Frank in Brussel
Over Wij, de mens en meer

Op 6 november is Frank te gast bij het Internationale Literatuurhuis Passaporte in Brussel. Schrijver Matthijs de Ridder gaat met hem - en met Chris de stoop (!) - in gesprek over 'Wij, de mens' en het genre dat Frank op het lijf is geschreven: de documentaire op papier (reportage). Aanvang 20 uur.

6 nov
11 november 2018
Schrijfster Mira Feticu in gesprek met Frank Westerman
Over 'Wij, de mens' bij Van Stockum, Den Haag.

Op zondagochtend 11 november is uw gastvrouw en interviewster Mira Feticu. Zij gaat met Frank in gesprek over  'Wij, de mens', zijn nieuwste (10e) boek. Spui 40, aanvang 11 uur.

11 nov
12 november 2018
Frank over 'Wij, de mens' in Amersfoort
Boekhandel Riemer

Op 12 november is Frank te gast in boekhandel Riemer te Amersfoort. Hij komt vertellen over zijn pas verschenen, tiende boek: 'Wij, de mens'. Met 3D replica's van oermensschedels, en echte fossielen. Aanvang 20 uur.

NB: Frank komt ook bij Riemer Meppel (28 nov) en Riemer Groningen (30 nov).

12 nov
20 november 2018
Frank over 'Wij, de mens' bij Van der Velde Assen

Frank is getogen in Assen en komt daar 20 november vertellen over zijn meest ambitieuze boek totnutoe: 'Wij, de mens'. Gedempte Singel, 11. Aanvang 20 uur. 

20 nov
21 november 2018
't Nut Franeker, dubbelprogramma met schrijfster Fleur van der Bij

Bijzondere avond in Franeker: een dubbeloptreden van Frank (over oa "Wij, de mens') en Fleur van der Bij (over haar debuut 'De Nijl in mij' en toekomstig werk). Frank is bij uitgeverij Querido Fosfor de redacteur van Fleur. Over schrijven en schrappen, waanzin en werkelijkheid. Zie ook www.fleurvanderbij.nl Aanvang 20 uur.

21 nov
24 november 2018
Frank in Frankrijk

Op 23 en 24 november is Frank te gast in Toulouse. Op het literaire festival Marathon des mots komt hij vertellen over La vallee tueuse (Stikvallei) en de aankomende vertaling van Een woord een woord (Soldats de la parole).

24 nov
27 november 2018
Frank in Beilen, boekhandel Het Logboek

Dinerlezing over 'Wij, de mens'. Georganiseerd door Otto Krediet van boekhandel Het Logboek. Nadere info volgt spoedig.

15 mrt
2 december 2018
Frank bij Lezen op Zondag in Gent

Lezen op Zondag is een belevenis. Organisator Cyril van Tilborgh weet elke editie een heerlijk (!) programma op te dienen. Frank mag op reprise, hij wordt tussen de gangen van de brunch door ondervraagd over 'Wij, de mens' door Lukas de Vos. Met onder meer Lieve Joris en Jan Mulder.

2 dec
9 december 2018
Frank in Wijhe

Op zondagmiddag 9 december komt Frank in de (verwarmde) kerk van Wijhe  vertellen over zijn tiende, en meeste ambitieuze boek totnutoe, 'Wij, de mens'. Aanvang 15 uur.

9 dec
15 december 2018
Frank op Festival in Gent

Op zaterdagmiddag 15 december gaat niemand minder dan Beatrice Delvaux in gesprek met Frank Westerman over 'Wij, de mens' op het Festival der gelijkheid in Gent. Daags tevoren treedt Frank op in de boekenclub, behorend bij het festival.

15 dec

Graanrepubliek on Tour

Reprise: tweedaags arrangement ism Asgard-reizen in Groningen, bestaande uit een lezing, een hotelovernachting en een excursie olv Frank door de Nederlandse en Duitse Dollardpolders. Nieuwe reisdata (zomer 2019) volgen. Aanleiding is de jubileumeditie van De graanrepubliek '10 jaar later', die is uitgebreid met een actueel slothoofdstuk.

Cursus literaire journalistiek

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert Judith Koelemeijer haar inmiddels beroemde cursus literaire journalistiek. Jan Brokken en Frank Westerman verzorgen beiden een gastles. De inschrijving is geopend (maximaal 12 deelnemers).